REESE WITHERSPOON PRVI AMBASADOR KOMPANIJE AVON

1. Avgusta, u New York-u na velikoj press konferenciji, AvonProducts, Ins objavio je saradnju sa svetski poznatom dobitnicom Oskara Reese Witherspoon, kao prvim globalnim ambasadorom kompanije Avon. Gospodja Witherspoon ce kao pocasni predsedavajuci Avon fondacije, biti ukljucena kako u akcije Avonfondacija (borba protiv raka dojke, borba protiv nasilja u kuci i inicijativi za pomoc ugrozenim podrucjima), tako i kao predstavnik i zastitno lice za Avonbrendove i AvonDame. Gospodja Witherspoon ce ucestvovati i u inicijativama za razvoj proizvoda ali ce se pojavljivati i u reklamnim kampanjama, na web sajtu i u brosurama.

“Izuzetno nam je drago sto je Reese nas globalni ambasador i verujemo da ce Rees dati znacajan doprinos nasoj posvecenosti da budemo kompanija koja ce nadahnuti i osnaziti zene,” rekla je Andrea Jung, predsedavajuci i CEO Avon Products, Inc. “Kao kompanija za zene, Avon je zeleo partnera koji ce nas predstavljati ne samo kao svetski poznat brend, vec i kao inspiraciju za vise od 5 miliona Avon Dama sirom sveta - a Reese je savrsena za to. Ona je veoma uspesna glumica, uspesan producent i zaposlena majka – i ocigledno da i sama predstavlja energiju, posvecenost i preduzimljiv duh koji odlikuje svaku AvonDamu."

Reese Witherspoon.

Reese Witherspoon je ikona stila, mama, komicarka, producent i dobitnica nagrade Oskar. Jedna od najtrazenijih glumica u Holivudu, popularna je i veoma voljena zbog svog stila "devojke iz komsiluka".

Witherspoon je odrasla u Tennessee, i vratila se korenima kada je igrala June Carter Cash u hit filmu, WALK THE LINE.  Za ovu ulogu dobila je 2005 Oskara za najbolju glumicu, nagradeu BAFTA, Zlatni globus, Screen Actors Guild nagradu, New York Film Critics nagradu i mnoge druge.

Igrala je jos i u filmovima ELECTION, LEGALLY BLONDE, THE MAN IN THE MOON, FREEWAY, FEAR, PLEASANTVILLE, SWEET HOME ALABAMA, VANITY FAIR, i JUST LIKE HEAVEN. Witherspoon ima svoju producentsku kucu TYPE A FILMS koja je producirala LEGALLY BLONDE II i predstojeci hit PENELOPE, sa Christina Ricci u glavnoj ulozi.

Witherspoon je aktivni clan medjunarodne organizacije Save The Children i u odboru je fondacije za decija prava.